5 hiba, amit szempilla stylistként elkövethetsz!

2021. 01. 26. 09:02:02
5 hiba, amit szempilla stylistként elkövethetsz!

Összegyűjtöttük Nektek a szempilla stylistok esetében a leggyakrabban elkövetett ilyen hibákat.


#1 hiba

Nem izolálsz alaposan

 

Az egyik legtöbbször elkövetetett hiba az elnagyolt, nem alapos izoláció. A "felnőtt" pillák között megbújhatnak "tini" pillák is, melyek nehezen észrevehetők, de semmiképpen sem elhanyagolhatóak. A pillák különböző növekedési fázisban vannak, így ha rosszul izolálsz és két vagy akár több pillára helyezel fel egy fant, akkor a már kihullani kívánt pilla kihúzza magával a még növekedési fázisban lévő pillát is, hiszen összeragadtak. Ez nem csak pilla vesztéshez vezethet, hanem  fájdalmat is okozhat a vendégednek.

 

#2 hiba

A bőrrel érintkezik a ragasztó

 

A ragasztó és szempilla érintkezése a bőrrel az egyik legrosszabb dolog, amit vendégeddel tehetsz. (Ettől függetlenül sajnos még mindig találkozni ilyen esetekkel..) A pillát 0,5 - 1 mm távolságra kell felhelyeznünk vendégünk természetes pillának tövétől.

 

Két súlyos következménye is lehet annak, ha erre nem figyelsz:

 

1. A felvitt ragasztó eltömítheti a szempillák tövénél lévő szőrtüszőket, ami fertőzésveszélyhez vezethet, illetve ún. "kopasz foltokat" okozhat, mivel a pillák kihullanak.

2. A másik következménye az allergiás reakció és gyulladás lehet. Ez bőrpírt, viszketést, duzzanatot, de akár homályos látást is okozhat vendégünknek, amit természetesen senki nem szeretne.

 

· Jelenlegi ragasztóinkat itt találod: MŰSZEMPILLARAGASZTÓK·

 

#3 hiba

Túl nehéz pillát használsz

 

Bár honlapunkon nehéz pillát nem találhatsz (0.15 mm a legvastagabb), azért minden esetben meg kell vizsgálni vendégünk természetesen pilláinak állapotát. Ha gyenge, sérült, akkor mindenképpen vékonyabb, ezáltal könnyebb pillákat kell felhelyeznünk mint például volume 0.07-es vastagságú volume pillánk, majd amikor már megerősödtek a pillái, akkor tehetsz fel nehezebbet rá.

 

#4 hiba

Túl hosszú pillát használsz

 

Mindannyian találkoztunk már olyan vendéggel, aki mindenáron nagyon hosszú pillákat szeretett volna. Azonban mint stylist mi felelünk vendégünknek felhelyezett szettért, ezért érdemes minden biztonsági előírást betartani. Vendégünk természetes pilláinál maximum 2-3 mm-rel hosszan pillákat helyezzünk fel. Ha például vendéged szempillája 8 mm hosszúságú, akkor nem érdemes 11 mm-nél hosszabb pillaszettben gondolkodni. Nagyon hasonló problémákat okozhat, mint a túl nehéz pilla felhelyezése. A természetes pillának túl nagy terhet jelent tartani a sokkal hosszabb pillákat, így azok kihullhatnak.

 

#5 hiba

Nem fertőtleníted eszközeidet megfelelően

 

Emberek szeme körül dolgozni rendkívül alapos higiéniát követel! Ezt nagyon nem is kell ragozni, nagyon csúnya fertőzéseket lehet átadni egyik vendégtől a másiknak, ha nem fertőtlenítjük rendszeresen eszközeinket. Ajánljuk, hogy két vendég között hagyj 10-15 perc szünetet, hogy ezt el tudd végezni. 

 

A legfontosabb, hogy precízen, alaposan és minden szabályt betartva dolgozzunk, hiszen a szempillaépítés nem egy gyors művelet, hanem nagy odafigyelést és koncentrációt igénylő hivatás.