Mink = nyérc – Tudtad?

2020. 11. 01. 16:02:01
Mink = nyérc – Tudtad?

A műszempilláknak két fő nagy csoportját különböztetjük meg: természetes és szintetikus. De hogy pontosan milyen anyagból készülnek ezek? A következőkben erre válaszolunk a teljesség igénye nélkül.


 

Ahogyan a cím is mutatja, a "mink" szó angolul nyércet jelent.

 

Manapság inkább csak megszokásból vagy marketing szempontból használják a „mink” szempilla kifejezést, azonban a legtöbbször nem nyércek szőréből készülnek ezek a pillák, hanem PBT-ből.(Később részletezzük mi is az.)

 

Egyébként mai napig kaphatóak világszerte valódi mink vagyis nyérc szőréből készült pillák is, azonban kezdik felcserélni őket szintetikus változataik. A gyártók természetesen szeretnék azt éreztetni a vásárlókkal, hogy 100%-ig cruelty-free, azaz kegyetlenségtől mentesek a mink pillák, azonban a különböző kutatások ezt nem minden esetben támasztják alá. (A nyércek tartása nem elfogadható a legtöbb esetben: kis ketrecekben tartják őket nem megfelelő életminőségben...)

 

A Netpilla teljes mértékben elítéli a nyércek szőréből készült pillákat, így csak és kizárólag szintetikus társaikat találhatjátok meg nálunk most és a jövőben is.

 

De akkor pontosan mik is azok a szintetikus pillák?

 

A szintetikus pillák PBT-ből készülnek. A PBT, azaz a polibutilén-tereftalát egy hőre lágyuló, félkristályos polimer, amelyet felmelegítenek, a kívánt göndörségű szempillák alakjára öntik, amelyek kihűlés után megtartják formájukat.

A műanyag pillák sokkal biztonságosabbak, hiszen kisebb a kockázata az allergiás reakcióknak. A valódi nyérc pillákat a PBT-ből készült változatok nagyon jól utánozzák, de 100%-ig természetesen nem lehet ugyanazokat a tulajdonságokat elvárni tőlük.

A legtöbbször használt pilla fantázianevek:

Faux mink, Silk, Mink

 

A a faux mink pillát a valódi pillák utánzásra fejlesztették, ezért ez hasonlít legjobban rá. Általában fényesebb, mint silk társai, súlya miatt pedig erős szempillákkal rendelkező vendégeknek érdemes feltenni. Mivel relatív nehezek, így tartósságuk sem a legjobb.

 

Silk

 

Az elnevezés becsapós, mivel a „silk” pillák valójában nem selyemből készülnek, hiszen az nem elég erős ahhoz, hogy megtartsa göndörségét. Ezek már könnyebbek, rugalmasabb, mint a faux mink. Természetes hatás érhető el velük, és gyengébb, vékonyabb, erőtlenebb pillájú vendégeiden bátran használhatod. Mivel könnyebbek, így tartósságuk is jobb.

 

A természetes nyérc szőréből készült pillákról nem szeretnénk írni, mert nem gondoljuk, hogy bármelyik előnyös tulajdonsága miatt érdemes lenne azokat használni.

 

Alapvetően a természetesség hívei vagyunk, de ebben a kivételes esetben a műanyagot választjuk!  smiley

 

A nálunk kapható ABSOLUTE LASHES pillák prémium PBT-ből készülnek, a világ egyik legnagyobb gyártója által. Lassan 3 éve találtuk meg őket, akikkel szorosan együttműködve fejlesztjük folyamatosan a pilláinkat. Ha tőlünk vásárolsz biztos lehetsz benne, hogy világszínvonalú pillákkal fogsz dolgozni!