__________________________

Cookie-kat használunk, hogy még jobb böngészési élményed legyen. :)

Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Allergiás vagyok a műszempillára?

Allergiás vagyok a műszempillára?

Ha benned is megfogalmazódott ez a kérdés, akkor jó helyen jársz! Leírjuk részletesen, hogy honnan tudhatod, hogy allergiás vagy-e a műszempillára.


Műszempilla ragasztó allergia vagy műszempilla allergia?

Olyan hogy műszempilla allergia nem igazán ismert jelenség. Ha szempilla hosszabbítás után úgy érzed, hogy viszket a szemed bepirosodott esetleg feldagadt az nem a műszempillától van. Először is ne ijedj meg ilyen előfordulhat.

 

De akkor mire vagy allergiás?

Amivel találkoztál az inkább műszempillaragasztó allergia vagy irritáció. A professzionális műszempilla ragasztókban megtalálható az úgynevezett ciano-akrilát ,ami a ragasztó kötéséért felel, de emellett sajnos allergizálhat is. Itt fontos megjegyezni hogy a soros műszempilla ragasztó más összetételű, mint a professzionális műszempilla ragasztó. Míg az előbbi latex alapú addig utóbbi a már fent említett ciano-akrilát alapú. A latexra is lehetsz allergiás, de az egy más téma.

 

Ha érdekel, hogy műszempilla ragasztó allergiád van-e vagy irritáció történt akkor ide kattintva elolvashatod azt.

MŰSZEMPILLA RAGASZTÓ ALLERGIA VAGY IRRITÁCIÓ?

 

Mit kell tenni, ha ilyen tüneteket tapasztalsz?

Semmiképpen ne mosd meg a szemed főleg nem rögtön a szempilla felhelyezés után!  Ha nem viszket, nem dagadt be, csak egy picit piros azzal nincsen semmi probléma az elfog múlni. Ha súlyosak a tüneteid akkor természetesen először a pillásodnak szólj, azután pedig fordulj orvoshoz! Mindenképpen olvas el a fentebb linkelt blogbejegyzést, mert ott minden fontos információ le van írva.