Allergiás vagyok a műszempillára?

Allergiás vagyok a műszempillára?

Leírjuk részletesen, hogy honnan tudhatod, hogy allergiás vagy-e a műszempillára. Érdemes tisztázni, hogy létezik allergia és irritáció. Hasonló tünetek is jelentkezhetnek, de vannak főbb különbségek


Műszempilla ragasztó allergia vagy műszempilla allergia?

Olyan hogy műszempilla allergia nem igazán ismert jelenség. Ha szempilla hosszabbítás után úgy érzed, hogy viszket a szemed bepirosodott esetleg feldagadt az nem a műszempillától van. Először is ne ijedj meg ilyen előfordulhat.

 

De akkor mire vagy allergiás?

Amivel találkoztál az inkább műszempillaragasztó allergia vagy irritáció. A professzionális műszempilla ragasztókban megtalálható az úgynevezett ciano-akrilát ,ami a ragasztó kötéséért felel, de emellett sajnos allergizálhat is. Itt fontos megjegyezni hogy a soros műszempilla ragasztó más összetételű, mint a professzionális műszempilla ragasztó. Míg az előbbi latex alapú addig utóbbi a már fent említett ciano-akrilát alapú. A latexra is lehetsz allergiás, de az egy más téma.

 

Ha érdekel, hogy műszempilla ragasztó allergiád van-e vagy irritáció történt akkor ide kattintva elolvashatod azt.

MŰSZEMPILLA RAGASZTÓ ALLERGIA VAGY IRRITÁCIÓ?

 

Mit kell tenni, ha ilyen tüneteket tapasztalsz?

Semmiképpen ne mosd meg a szemed főleg nem rögtön a szempilla felhelyezés után!  Ha nem viszket, nem dagadt be, csak egy picit piros azzal nincsen semmi probléma az elfog múlni. Ha súlyosak a tüneteid akkor természetesen először a pillásodnak szólj, azután pedig fordulj orvoshoz! Mindenképpen olvas el a fentebb linkelt blogbejegyzést, mert ott minden fontos információ le van írva.