Műszempilla szótár

2022. 12. 19. 10:07:08
Műszempilla szótár

Műszempilla alapfogalmak - előre fanolt, pillafan, műszempilla ragasztó stb.

A

Allergia - Műszempilla allergia

Az allergiás reakció az immunrendszer túlműködése, valamely anyag leküzdése ellen. Természetesen az allergiás reakció a szett leoldása után elmúlik. Léteznek „antiallergén”, „hipoallergén” ragasztók, melyben ugyanúgy megtalálható a ciano-akrilát, azonban kisebb mennyiségben, illetve tartalmazhat valamilyen nyugtató hatású anyagot. Ez a ragasztó tartósságára negatív hatással van. Fontos, hogy ezek a fajta ragasztók is kiválhatnak allergiás reakciót, hiszen maga az allergén jelen van a ragasztóban.


C

Cianoakrilát

A cianoakrilát minden szempilla ragasztó fő összetevője.

CPNP

A CPNP a "Cosmetic Products Notification Portal" rövidítése.   

Mire való a CPNP bejelentés?

Lehetővé teszi a kozmetikumokat gyártó vagy az EU-tagországokba importáló cégek számára, hogy termékeiket minden olyan tagállam illetékes hatóságainál regisztrálják, ahol a terméket forgalomba hozzák, és megadják a szükséges információkat a kozmetikai termékek biztonsága érdekében.

Az általunk forgalmazott termékek magyarországi és EU-s CPNP bejelentéssel rendelkeznek! Az egyes termékek CPNP regisztrációs számát a termékek leírásában találod. 


D

D-k száma a szempillákban

2D, 3D, 4D és így tovább. De mit is jelentenek a D-k? Azt, hogy hány darab műpilla kerül egy természetes pillára. Minél nagyobb a D előtti szám, annál több műpilla kerül egy természetes szálra. A 2D nagyon természetes kinézetet kölcsönöz, míg egy 5-6D már látványos szettnek számít. Magyarországon általában 2D és 6D közötti szetteket kedvelik a vendégek, de természetesen megtalálhatóak ennél sűrűbb szettek is.


E

Előre fanolt pilla

Ez az a fajta pilla, amit előre elkészítik a pillfanokat, úgy helyezik a ragasztócsíkra, így nem neked kell a szett felrakása közben ezzel foglalkoznod. Hihetetlen módon meggyorsítja a folyamatot, így egy töltés akár 1 óra -1 óra 15 percre is rövidülhet. Léteznek premade és promade előre fanolt pillák is. Mi mindkettőt forgalmazzuk. 

PREMADE PILLA (1. generáció)

PROMADE PILLA (2. generáció)

A következő fotón láthatod a premade és a promade pilla közötti különbségeket.


F

Fan - Szempilla fan

A szempillafan jelentése: amikor több szempillaszál alapjával egy pontból indul. Ezt a pillás vagy egyedileg kézzel illeszti, majd ragasztja össze vagy előre fanolt pillát használ. Nálunk megtalálhatóak premade és promade pillák is, ha szeretnéd felgyorsítani a munkádat.


I

Ív - Szempilla ív

Számtalan - na jó azért nem :) - pilla ív létezik. Folyamatosan jönnek ki az újabb ívek. 

ALAP ÍVEK (C, CC, D)

A legelterjedtebb ívek, egyben a legíveltebb ívek is. 

C ív - A legelterjedtebb világszerte, egy jolly joker. Ha a vendéged természetes pillája egyenes, akkor a C ívvel szépen ki tudod nyitni azt.

CC ív - A C-nél már íveltebb, manapság egyre népszerűbb, már-már megközelíti a C ív népszerűségét.

D ív - Nagyon íves, látványos, szóval ha természetesebb hatást szeretne vendéged, ajánld neki a C, CC ívet. Doll stylehoz ajánljuk!

DD ív - Ez a leggöndörebb pilla, ezt óvatosan használjuk, mert nagyon feltűnő szett lesz belőle

 

LAPOS ÍVEK (B, J)

B ív - Lapos pillaív, nagyon hasonlít a természetes pillákéra, szóval ha ezt választod természetes lesz a végeredmény.

Lovely Lash Pro B ívű pilla

J ív - Ez még laposabb ív, a természetes pillákkal azonos íveltséggel.

 

FELEMELŐ ÍVEK (L, L+, M)

L ív - Laposan indul, majd egy relatív éles "töréssel" egy újabb egyenes vonalban végződik. Lényegében egy L betűre hasonlít. 2022-ben nagyon népszerű.

L+ ív - Az L ív továbbfejlesztett változata, megemeli a tekintetet, így pl. monolid szemformához tökéletes választás lehet.

M ív - Ugyanúgy, mint az L ív, ez is laposan indul, de ez a lapos "talp" rövidebb, mint az L ív esetében.

 

Izoláció / izolálás

Az izolálás az a technika, amikor az izoláló csipesszel  elkülönítenek egy természetes pillát a többi pillától. Ezt úgy teszik, hogy kissé nyitva hagyják a csipesz két hegyét, majd amikor közre fogták a kinézett szempillát, tágabbra nyitják a két szárat, így megfelelő távolságra taszítják a többi természetes pillát. 

Kulcsfontosságú művelet, mert ezzel lehet elkerülni, hogy több pillát összeragasszanak. Ha ezt nem kellő alapossággal végzik el, akkor egy műpilla több természetes pillára ragadhat, és mivel a pillák más-más növekedési fázisban vannak, így amelyik előrébb jár a növekedésben, az magával húzza azt, amelyik még rövidebb. Idővel ez ki fogja tépni a rövidebb pillát. Nem mellesleg fájdalmat tud okozni. Sajnos az ilyen hanyag munkák miatt él még ma is az a tévhit, hogy a műszempilla viselése a természetes pilláknak árt. Ez NEM IGAZ.


M

MSDS

'Material Saefty Data Sheet' vagyis biztonsági adatlap. A műszempilla ragasztóknak kötelezően rendelkezniük kell biztonsági adatlappal! Ezt nyugodtan kérd el a forgalmazótól, ha vásárolni készülsz. A biztonsági adatlap tartalmazza a ragasztó tulajdonságait különböző körülmények között, az óvintézkedéseket, amiket be kell tartani és még sok fontos információt.


P

Premade szempilla

Az előre fanolt szempillák 1. generációja. Talpa lapos, ragasztóval ragasztott fanok, amik a talpukkal helyezkednek el a szempillacsíkon. Kézzel és géppel készítik. Előnye, hogy már kezdők is tudnak volume szetteket építeni.

PREMADE PILLÁK 

Promade szempilla

promade szempillák az előre gyártott (vagyis premade) pillák 2. generációja. ( premade = előre gyártott, előre elkészített ) 

Miben más mint a premade? Legfőbb különbség, hogy ezt kézzel készítik és hővel aragasztják össze a szálakat fanokká, így talpuk rendkívül vékony tud maradni.

PROMADE PILLÁK